2015. június 14., vasárnap

Erdei iskolai tábor Balatonakaliban - Ötödik nap - Június 14.

Eljött egy újabb nap. A gyerekek reggel fél nyolckor a tábori ébresztőre ébredtek. A reggeli
előkészületeket követve, a tanulóink megterítettek, segédkeztek a májkrémes kenyerek elkészítésében. Az étkezés végén a beosztott mosogatók elvitték a konyhába az étkezéshez használt edényeket, elmosogattak. A többiek a sátraikat rendezték és a tábor területén összeszedték a szemetet.
A délelőtt folyamán a kerékpártúra elmaradt, helyette a biciklik karbantartását végeztük, mert kerékpárok nem feleltek meg a biztonságos közlekedés feltételeinek. A kenuzás a nagy szél miatt nem volt biztonságos, helyette vízi játékok vették át a fő szerepet. A játékos tornát a strand mellett lévő játszótérnél tartottuk meg.
A délelőtti aktív sport, az ebédre elfogyasztott húsleves és cigánypecsenye hozzásegített mindenkit, hogy  a csendes pihenő csendes legyen a strand árnyékos fái alatt.
A délutáni kézműves foglalkozások jóval tovább tartottak, mint azt eredetileg terveztük, így délután már nem mentünk le a strandra és a játszótérre. Minden gyerek azon a foglalkozáson (gyöngyfűzés, gyöngyszövés, similabda, kupakfűzés, tollaslabda, fogócska, zenehallgatás, focizás) vett részt, amihez kedve volt. Akinek még ez se volt elég, bekapcsolódhatott a kürtőskalács elkészítésébe, amit meglepetésnek szántunk. A
fiúk fát gyűjtöttek, vágtak, előkészítették a tűzrakó helyet, a lányok tésztát dagasztottak és kisütötték a kalácsokat. A vacsorára tálalt tavaszi felvágott, sajttal, vajas kenyérrel, paradicsommal és paprikával hamar elfogyott. Az étkezés végén jelentettük be, hogy az este folyamán pótoljuk az elmaradt táncos mulatságot, ahol a gyerekek kitombolták magukat. A legkisebbek is kitartottak a végsőkig, mindenki táncolt, aki szeretett volna. A zenét két diákunk keverte.

A kimerítő nap után hamar elcsendesedtek a sátrak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése