2015. szeptember 28., hétfő

Egynapos erdei iskola kirándulás Ajka Csingervölgy

2015. szeptember 25-én volt a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0643 projekt erdei iskolai programjának harmadik alkalma. 15 tanuló vett részt, három fő kísérő pedagógussal. Egész héten reménykedtünk benne, hogy a megígért hidegfront kegyelmez nekünk és szép időben fedezhetjük fel a Hubertus erdei iskolát. Sajnos esős, hideg időre ébredtünk péntek reggel. 
Nagyon vártuk az erdei iskolát, úgy gondoltuk, végre kiszabadulunk a természetbe. Jaj, de nem így történt! Zuhogott, ömlött, szakadt az eső. Olyannyira, hogy még a buszunk is beázott, le kellett cserélni. 
Ajka-Csingerbe érve ki se akartunk szállni a buszból. Kár lett volna benn maradnunk, mert az erdei iskola helyszínén erdőpedagógusunk, Huiber György fűtött házban fogadott minket. Nem bántuk már, hogy nem kellett iskolába menni. Gyuri bácsi csoportokra osztott minket, 5-en kerültünk egybe. Neveket kellett választani, olyat, ami az erdővel kapcsolatos. Jót szórakoztunk névadás közben. Jobbnál jobb feladatokat kaptunk! Hamar elfelejtettük, hogy kirándulni akartunk, olyan sokat nevettünk. 

A finom ebéd után játszottunk még egy kicsit, majd a cserebusszal hazaindultunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése